Sidhuvudbild

Varför ODP

Ett viktigt varför - bland många

Varje arbetsflöde i varje verksamhet tycks ha en inneboende förmåga att generera stora mängder störningar och strul. Många undersökningar har bekräftat att mängden onödigt arbete som uppstår i välskötta verksamheter ligger mellan 20-50% av den totalt arbetade tiden inom verksamheten. Dessa mängder av småproblem kan aldrig lösas via ett ledningsbeslut. Istället krävs en mobilisering av hela den lokala expertisen. De som står närmast problemen vet bäst var ”det gör ont”.

Vi har funnit att varje verksamhet, som vill bibehålla eller stärka sin produktivitet och konkurrenskraft, måste ha en process igång där alla engageras i en ständigt pågående ”dammsugning” efter strul och störningar. Utan detta gror verksamheten igen och organisationen får ut en för låg verkningsgrad av den tid och energi som investeras.

För att lyckas krävs bl a ett ledarskap som har förmågan att tillföra den helhetssyn, systematik och struktur som är nödvändig och som innehåller exempel på beprövade komponenter, tankemodeller och verktyg som särskiljer ODP från andra angreppssätt.